Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Een kinder softshell broek maken uit paneel met patroon voorgedrukt op stof

Een kinder softshell broek maken uit paneel met patroon voorgedrukt op stof

0

 

Ben je klaar met je softshell jas en wacht je ongeduldig op de softshell broek? Die is er! Als je de jas onder de knie hebt, zal de broek een fluitje van een cent voor je zijn :) Dus laten we beginnen.

Moeilijkheidsgraad: licht gevorderden

We hebben nodig:

  • naaimachine (we gebruiken een rechte steek en een overlock- of zigzagsteek) 1

 

Werkbeschrijving - kinder softshell broek

1. Knip de onderdelen uit het paneel uit

2

 

2.Leg en speld de steekzakken aan de zijranden van de broekpanden met de goede kant op elkaar (de randen van de zak liggen op één lijn met de randen van de broek in de taille en aan de zijkanten van de voorpanden van de broek. Op de achterkant van de broek lijnt de zak alleen aan de zijrand, hij is niet gelijnd op de taille).

3

4

 

3. Stik de zakken aan de zijranden van de broek met 0,5 cm door langs de lengte van de zak (op dezelfde manier op alle vier de broeksdelen). Knip de zakklep aan de bovenkant in een driehoekvorm, zodat u later niet te veel materiaal vastnaait.

5

6

 

4. Pers het broekstuk mooi plat, klap het zakje om en stik de zak door dicht aan de rand. Herhaal op elke broekpand.

7

 

5. Vouw het kniestuk dubbel, met zijkanten aan elkaar en de goede kant naar boven. Maak een korte knip aan de bovenkant van het lapje (de bovenkant van het lapje is waar er maar één markering op staat).

8

9

 

6. Plaats de lapjes terug met de verkeerde kant op de voorkant van de broek. Volg hiervoor de markeringen en maak een knip (hetzelfde als je op het lapje hebt gemaakt) ook in de zijkant van het broekpand.

10

 

7. Leg het lapje met de goede kant op de goede kant van de broek en zorg ervoor dat de markeringen recht op elkaar liggen. De onderste rand van het lapje licht richting tailleband met  verkeerde kant op.

11

 

8. Stik het lapje vast op de broek op 1 cm. Werk op dezelfde manier aan het tweede voorpand.

12

 

9. Knip een driehoek uit aan elk uiteinde van het lapje om het materiaal dunner te maken.

13

 

10. Klap het lapje om op zijn goede kant en naai de naad dicht aan de rand.

14

 

11. Strijk het onderste lipje van het lapje plat volgens het knipje.

15

 

12.. Leg het broekpand netjes plat met het lapje erop, speld en naai het lapje vast op het broekpand.

16

17

 

13. Knip opnieuw een driehoek van het onderste randje van het lapje aan beide zijden uit 

 

14. Strijk de naadwaarde van de achterzakken, werk de bovenrand af met een zigzag- of coverlocksteek en stik de bovenrand door volgens de markeringen tot 2¬Ĺ cm.

18

19

 

15. Strijk de lipjes van de achterzakken, leg ze op het achterpand van de broek (zorg ervoor dat ze aan beide panden even liggen). Naai de zakken aan de broek vast met een dubbele naald, eerst dicht aan de rand, dan op 0,5 cm.

20

21

 

16. Leg de voor- en achterpand van de broek op elkaar met de goede kanten op elkaar en knijp ze samen.

22

 

17. Stik door langs de voorpand van de broek aan de buitenbeennaad op 1 cm. Voor de zak houdt u de inkepingen over die de zakopening bepalen. De inkepingen voor de knie en de inkepingen voor de onderste lipjes liggen op elkaar. Naai de binnenranden van de broek aan elkaar op 1 cm. Op deze manier hebben we twee broekspijpen gemaakt.

23

24

 

18. Werk de zij- en binnennaden af.

25

 

19. Werk de onderrand van de broekspijpen af terwijl je de lipjes van de zij- en ondernaden naar de achterkant van de broek draait.

26

 

20. Knijp de naden van het achterpand en het kruis samen met de goede kanten op elkaar. Klap de lipjes richting achterpand.

27

28

 

21. Stik de kruis- en binnennaden aan elkaar op 1 cm. Knip de lipjes in de taillerand opnieuw in tot een driehoek. Werk de naadranden af.

29

30

 

22. Verschuif de zijzakken naar het voorpand en stik ze op 0,5 cm aan het voorpand vast.

31

 

23. Knip de boordstof uit volgens het stuk dat deel uitmaakte van het paneel (Let op! Knip in de lengte in de vouw, dit betekent dat we de dubbele lengte van de boordstof nodig hebben, de breedte blijft hetzelfde, de naadwaarde wordt toegerekend aan het patroon). 32

 

24. Knip het elastiek enkele centimeters korter dan de omtrek van de tailleband.

33

 

25. Stik de randen van de boordstof aan elkaar en maak korte sneetjes aan de boven- en onderkant van het lapje (markeer telkens een kwart van de omtrek van het lapje).

34

35

 

26. Stik de uiteinden van het elastiek aan elkaar en steek het in de boordstof (omwikkel het elastiek met de boordstof). Stik vervolgens de boordstof in ringvorm dicht aan de tailleband van de broek (door de boordstof op de naden van de broek met de clipjes te bevestigen) hanteer 1 cm brede strook naadwaarde rond de hele omtrek. Maak de naad af met een overlocksteek.

36

37

38

39

 

27. Strijk het onderste lipje van de broek volgens de markeringen en maak af met een overlocksteek. De lipjes van de binnen- en buitennaad liggen richting achterpand.

40

41

42

43

Het is je gelukt! :)  De designer softshell broek is klaar dus snel erin naar buiten.

 

 

Je vindt bij ons ook een gedetailleerde instructievideo die je er zeker verder mee zal helpen.

 

WE NAAIEN EEN KINDER SOFTSHELL BROEK ‚éú @TakoyNL

Naai met ons een comfortabele kinder softshell broek uit ons patroon dat bedrukt is op de stof.