Hoe naai je een adventskalender

Hoe naai je een adventskalender

uit ons bedrukte paneel

1





 

 

Dit jaar maken we het wachten op de kerst niet alleen aangenamer maar ook eenvoudig, praktisch, ecologisch en voordeliger. We hebben een paneel voorbereid met voorgedrukte onderdelen van een adventskalender die je zelf kunt naaien. Na het naaien kun je hem vullen. Het kan je kinderen, je geliefden of, als je ongeduldig bent, zelfs jezelf een plezier doen ;). In de afzonderlijke raampjes kun je kleine dingen stoppen die het wachten op Kerstmis gezelliger zullen maken. Deze handgenaaide adventskalender kan ook een mooie kerstdecoratie aan de muur zijn. Een extraatje is dat het herhaaldelijk gebruikt kan worden.

Productietijd: 40 minuten

Moeilijkheidsgraad: geschikt voor beginners

We zullen dit nodig hebben:

 

Stof

De stof waarop je ons kalender vindt is hogekwaliteit standaard katoen. Standaard katoen is heel gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor een thuisnaaimachine. Zelfs beginners kunnen ermee werken.

 

1. Bereid het paneel voor met de adventskalender en een schaar van goede kwaliteit. In dit geval raden we een grotere schaar aan om mee te knippen, we gaan lange rechte stroken knippen. Het paneel bestaat uit zeven delen. Eén deel is groter in baksteenkleur, dat is de achterkant. De zes delen zijn de vensters waarin we de snoepjes zullen stoppen (of iets anders om het lange wachten op Kerstmis aangenamer te maken :))

2

 

2. We gaan de achtergrond van onze kalender en de raampjes in lange stroken uitknippen. We hebben steeds vier raampjes op één rij. Het uitknippen hebben we aangegeven met een zwarte lijn.

3

 

3. Randjes van alle uitgesneden onderdelen werk je af met een overlock- of zigzagsteek.

4

 

4. Maak de raamdelen klaar voor het naaien. Vouw ze eerst om en strijk de bovenrand naar de achterkant toe tot ongeveer 1 cm.

5

 

5. Naai over deze gestreken randen. Naai langs de voorkant van de raamdelen. Naai op 5 mm van de rand langs de printlijn. Wij kozen een contrasterende kleur van garen om mee te naaien.

6

7

 

6. Strijk de onder- en zijranden van de raamdelen.

8

 

7. We gaan de voorbereide vensterdelen één voor één op de achterkant naaien. We beginnen met het laagste nummer, oftewel de bovenste vensterdelen. We hebben witte voorgedrukte lijnen op de achterkant om de plaatsing van de vensterdelen aan te geven. We steken vast de vensterdelen op de baksteenkleurige achterkant met sterren met spelden en naaien door de zijkanten en de onderkant. We naaien langs het vensterdeel net aan de rand.

9

10

 

8. Zo naaien we alle stroken.

11

 

9. De zakjes maken we door gewoon verticaal door alle raamdelen te stikken.

12

13

 

10. We gaan de randen van onze sterrenrlap ondersnijden. Voor de onderranden hoeven we alleen beide hoeken aan de achterkant onder te snijden om een driehoek te vormen en daarna de randen van de hele achterkant.

14

15

16

17

 

11. Naai door deze ondergestikte lapjes. Naai langs de voorkant precies waar u eerder heeft gestikt (het naaien van de raampjes).

18

19

 

12. Vouw de vootkant over tot op 4cm een naai langs de voorkant, gebruik een rechte steek.

20

21

 

13. Steek in de  ingenaaide opening bovenop een takje dat je tijdens een wandeling vindt. Bevestig een lint aan de randen.

22

 

Nu moeten we de adventskalender alleen nog ophangen, vullen en steeds weer leeg maken ;)

23

Een zoete en korte adventstijd toegewenst.

Je kunt deze kalender vinden op katoen of polyester.
Maak je keuze :)

 

 





Hoe naai ik adventskalender

Hoe naai ik adventskalender
Naai met behulp van onze handleiding een unieke advenstkalender.