Hoe naai je een sierkussen

Een handleiding voor het naaien van een sierkussen

Een kussen met vulling met een fluwelen hoes

1

 

Op details wordt gelet. Zelfs een paar design spulletjes kunnen stijl toevoegen aan je huishouden.

Laten we een stijlvol kussen naaien van ons decoratief fluweel. Fluweel is een van de meest populaire meubelstoffen. Het ziet er luxueus uit en voegt een unieke uitstraling toe aan elk stuk dat je ervan naait. Het is prachtig glad, glanzend aan het oppervlak en voelt aangenaam zacht aan. Tegenwoordig is dit een zeer populaire stof in interieurs en wordt het vaak gebruikt om bedden en banken te bekleden. Het wordt ook gebruikt voor het naaien van gordijnen, kussens en zitkussens die uw huis gezelliger maken. We zullen ons kussen met een bolletjesband verfraaien. Deze zijn nieuw in ons assortiment en zijn te vinden in een reeks van verschillende kleuren.

Productietijd: 45 minuten

Moeilijkheidsgraad: geschikt voor beginners

Benodigdheden:

2

 

Hoe ga je te werkt?

We beginnen met de binnenkussen en vervolgens maken we de kussensloop.

Als u al een hart van een paneel met een patroon hebt gemaakt of kerstversiering zal dit gemakkelijk zijn. U gaat gewoon hetzelfde doen want de procedure is identiek. Als dit uw eerste project is, zult u merken dat het helemaal makkelijk is ;)

Dan gaan we een eenvoudig kussensloop maken zonder knopen en zonder rits. Het voordeel van dit kussensloop is dat het gemakkelijk te maken en te vervangen is, maar ook dat u geen last krijgt van knopen of rits onder uw hoofd. Ons kussensloop wordt 40x40 cm groot.

Binnenkussen

1. We knippen de panden uit wit katoen.

3

 

2. Vouw het stuk doormidden in de lengte. Leg met de goede kanten op elkaar. Knijp of speld aan elkaar vast rond de omtrek.

4

 

3. Stik rond de omtrek, hanteer 1 cm naadwaarde. Laat een opening over om het stuk later te kunnen omkeren.

5

6

 

4. Knip de hoekige randen af.

7

 

5. Draai het kussen om op zijn goede kant.

6. Vul het kussen met holle vezel of vulling.

8

9

 

7. Naai het keergat dicht.

9

11

 

Kussensloop

1. Knip de fluwelen delen uit. We gaan te werk met één voor- en twee achterpanden. Maak kleine markeer knipjes op de achterpanden zodat we weten waar de delen over elkaar heen gevouwen zullen worden.

12

13

14

15

16

 

2. De randen van de achterpanden waar ze over elkaar gelegd zullen worden maken we af met een overlock- of zigzagsteek. Vouw 2 cm naar binnen en stik vervolgens door met een rechte steek.

17

18

19

20

 

3. Leg achterpanden op elkaar,  zorg ervoor dat markeringen aan elkaar liggen, stik dan door waar de twee lappen elkaar overgaan.

21

22

4. We gaan het bolletjesband aanbrengen aan de randen van het voorpand. Eerst spelden we het helemaal rond en stikken dan door met een rechte steek. We gebruiken een smal voetje om het bolletjesband gemakkelijker vast te naaien.

(Rek het bolletjesband bij het spelden wat uit, speld niet los) 23

24

25

26ň 27

 

5. Leg het voor- en achterpand met goede kanten op elkaar, speld rond vast en stik rondom door met een rechte steek. Probeer op de naden te stikken die er al zijn. Knip de overbodige hoekjes af. Indien wenselijk kunnen ook de naden afgewerkt worden met een overlock- of zigzagsteek. Draai de hoes vervolgens om en zet het binnenkussen erin.

28

29

30

31

32

33

34

35

36

 

Zó eenvoudig heb je een sierkussen gemaakt dat elke bank, bed of fauteuil zal opfleuren.

Nog een pluspuntje van dit kussen is dat het materiaal aangenaam aanvoelt of je er nu op wilt zitten, liggen, dutje maken of het gewoon knuffelen ;)

37

 

Je vindt hier een instructiefilmpje dat je helpt met het naaien.