Naaitutorial: maak een paashaan

Instructies voor het naaien van een haanje uit stof

Paasdecoratie tip

1

 

De lente en de paasvakantie naderen en je denkt misschien al erover na hoe je je huis versiert?

We brengen je een eenvoudige instructie voor het naaien van een leuke paasversiering waarmee je een beetje lente in je huis haalt. Naai met ons een schattig haantje uit stof. Zelfs stoffenrestjes zijn genoeg, naaien kost weinig tijd en het resultaat wordt geweldig :). Onze haantjes brengen zeker gezellige paassfeer in je huis. 

Productietijd: 20 minuten

Moeilijkheidsgraad: geschikt voor beginners

Benodigdheden:

2

 

Hoe ga je te werk?

Het maken van het haantje wordt eenvoudig dankzij het patroon dat je direct bij ons vindt. Print dit gewoon uit en knip de onderdelen uit. Het naaien zelf zal ook heel makkelijk zijn. Je zult zien, het wordt een appeltje-eitje. Het hele proces kun je ook vereenvoudigen als je de onderdelen uit vilt niet doorstikt.

1. Print de sjabloon uit en knip uit de onderdelen.

3

4

 

2. Knip het katoenen deel uit. Markeer de positie van ogen en naaitekens.

5

6

 

3. Plak de ene laag vilt op de andere. Hierdoor krijg je een dikkere laag materiaal. Teken de delen (poten, kam, lellen en snavel) over op stof en stik vervolgens langs de opgetekende lijnen door. Knip daarna de deeltjes dicht bij de naad uit. We raden aan om eerst de onderdelen te tekenen, deze door te stikken en pas daarna uit te knippen. Je kunt maar één laag vilt gebruiken - de onderdelen zullen hun vorm echter niet zo goed behouden. Het is niet nodig om de onderdelen door te stikken, als je ze maar goed lijmt. Maar ze zien er beter doorgestikt uit ;)

7

8

9

10

11

 

4. Knip overige onderdelen uit - ogen - gebruik hiervoor het ongelijmde vilt. Speld ze vast en naai ze vervolgens (op de aangegeven plek) op de stof vast.

12

13

 

5. Speld en naai de vilten delen vast op stof. De locatie wordt aangegeven door naaitekens. Stik op 0,5 cm vanaf de rand.

14

 

6. Vouw het stoffen pand om. Speld en stik door langs twee randen van het haantje. Laat de onderrand ongestikt. Stik op 1 cm vanaf de rand.

15

16

 

7. We gaan pootjes voorbereiden: verbind de pootjes met koorden. Koordjes zijn 15 cm lang. Maak kleine gaatjes in de vilten delen waar je de koortjes door trekt. Maak  knopen aan de uiteinden.

17

18

 

8. Draai het haantje om - het haantje staat nu met de goede kant naar buiten - en vul met vullingstof.

19

20

 

9. Speld het middenvoor op het middenachter (op de naad).  Speld daarna geleidelijk de hele onderrand pootjes inbegrepen.

21

 

10. Stik door de onderkant en tegelijkertijd door de ingestoken pootjes.

22

 

11. Naai kralen op de vilten delen van de ogen. Deze dienen als pupillen ;)

23

24

 

Om onze paasdecoratie te naaien, heb je niet meer dan stoffenrestjes nodig die je thuis hebt liggen. Waar je de haantjes ook neerzet, ze zien er schattig en modern uit :)

25

26

 

Maak leuke paasdecoratie met onze naaitutorial.

 

Als je sommige stappen van deze tutorial niet goed snapt bekijk dan ons instrucitefilmpje die je kan helpen bij het naaien.

HOE NAAI JE EEN PAASHAANTJE ⎹ @TakoyNL

HOE NAAI JE EEN PAASHAANTJE ⎹ @TakoyNL
Lente en Pasen naderen en jij peinzt erover hoe je je huis versiert? Wij bieden je een eenvoudige handleiding voor een mooie paasdecoratie.